Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2020-2021

 Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2020-2021

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2020-2021

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2020-2021 που απευθύνεται σε 300.000 ωφελούμενους με αύξηση των ημερών διανυκτερεύσεων στις 6 και επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με την συμμετοχή των ωφελουμένων να φτάνει ως το 33%.
Ωστόσο τόσο η αύξηση των διανυκτερεύσεων όσο και η επιδότηση των ακτοπλοϊκών αφορά τους νέους δικαιούχους και όχι τους 113.000 ωφελούμενους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις επιταγές που έχουν από πέρσι μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να αξιοποιηθούν από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2021.
Το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
- Υπερδιπλασιάζονται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού
- Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στην νησιωτική Ελλάδα, καθώς μέχρι τώρα επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.
- Αυξάνεται η συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και παράλληλα μειώνεται η συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.
- Αυξάνεται η επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.
- Διατηρείται το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσουμε σε αυτό, για πρώτη φορά, το νομό του Έβρου.
- Αυξάνεται κατά 20% η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.
- Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25% από 30% που είναι σήμερα.
- Δίνεται διπλή μοριοδότηση και καλύπτονται πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ
- Παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 και τις εναπομένουσες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές

- Το νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος:
-50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή
-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ήέλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
-είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Share on facebook